azuki

Azuki grah, Biorganic, 500g

2.64 (19.89 kn)
Kategorija:

Product Description

Azuki grah (Lat. Phaseolus angularis ili Vigna angularis, engl. adzuki beans, field beans) se u istočnoj Aziji koristi već preko dva tisućljeća, naročito u Kini, Japanu, Koreji i Tajvanu, pripravljen na mnogo različitih načina.

Suhi azuki grah je malo tamno crveno ovalno zrno, veličine oko pola centimetra. S jedne strane ima uočljivi bijeli rub. Zbog svoje tamno crvene ili smeđe boje i slatkastog okusa tradicionalno se u spomenutim zemljama poslužuje u posebnim prilikama – na rođendanima, vjenčanjima, na novogodišnjim svečanostima i slično.

Od njega se pripremaju posebno cijenjeno slatko tijesto, različiti kolači, sladoledi, preljevi za kolače, no azuki grah se također može kandirati, koristiti u obliku slatkih umaka i variva. Zrna se mogu klijati ili se radi brašno od te vrste graha. Ono se također može pripremati uz rižu.

Azuki se stavi u vodu da se namoči preko noći i nakon toga se kuha oko 40-tak minuta ili 5-9 minuta u express loncu. Ako ga niste namočili, kuha se oko 20 minuta u loncu pod pritiskom. Suhi azuki ne zahtijeva dugo namakanje. Dovoljno ga je namočiti 1 sat prije kuhanja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Azuki grah, Biorganic, 500g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X